Vaadata tuleb südame, mitte silmadega

inimest tuleb valida iseloomu, mitte välimuse järgi. Kuia vaadata ainult inimese välimust, võid sa hiljem rängalt kahetseda, et temaga tegemist tegid, sest ta iseloom võis olla väga halb ja vastik.
Näiteks pealtnäha armas ja lahke väike laps kerjab tänaval. Teil hakkab tast kahju ja te tahate osta talle saiakese või midagi muud söödavat. Te arvate et kui te talle selle ettepaneku teete, on ta teile väga tänulik, et ta saab süüa ja kõhu korralikult täis. Te lähete tema juurde, ta vaatab teile oma inglisiniste silmadega otsa, lootes et te annetate talle kasvõi ühe krooni. Te räägite talle oma ideest, sellepeale aga tõuseb poiss püsti , sõimab teil korralikult näo täis ja jookseb minema. Te vaatate talle suurte silmade ja hämmeldunud näoga järele, ega saa aru, et miks ta ära jooksis.
Pealtnäha oli ta väike armas poiss, kellel pole kodu ja kes kerjab endale raha, et endale süüa osta. Tegelikult oli ta aga poiss, kes pidi viima raha oma joodikust vanematele. Halvasti käitumine tulenes kasvatamatusest ja vanemate poolt väärkohtemisest ja kindlasti ka sellest et ta kartis tühjade kätega koju minna, sest võite ise oletada, mis seal edasi oleks saanud.

posted under |

0 comments:

Newer Post Older Post Home

Followers


Tsitaat

„And even if wars didn’t keep coming like glaciers, there would still be plain old death.“ Kurt Vonnegut „Slaughterhouse-Five"